Gruvlämningar i nutid

Mine 15 (20)I den region som vi kallar Bergslagen så finns det ännu tydliga spår av en stordrift i en tid då den svenska malmen var hett eftertraktad över hela vårt klot. Bergslagsmalmen finns fortfarande i stora mängder men på grund av fyndigheternas placering så tog transportkostnaderna sakta död på en efter en av alla de tusentals gruvor som funnits här. Många av såren efter stordiften har läkts av skogens och vattnets återtagande, men fortfarande finns det mängder av gigantiska gruvlavar och anrikningsverk, som står som utropstecken bland dalar och berg och som är värda att bevara i bild.

Se fler bilder här: Bergslagens lämningar

Om timebandits.se sweden

timebandits.se har tagit det som en livsuppgift att försöka rädda minnet av platser och saker som håller på att försvinna, eller som har försvunnit. Genom att dokumentera så mycket som möjligt så vill vi dela minnena så att inte allt bara faller i en hopplös glömska.....
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s