Inget nytt från fronten….

Timebandits.se har gått lite i stå och vi kan på grund av andra projekt just nu, inte lägga ut nytt material på ett tag. Vi har så mycket annat att engagera oss i så det finns inte tid över att gå igenom arkiven eller tillföra nytt material. Den här sommaren så blir det dock en hel del nya bilder i arkivet så till hösten kan vi nog lägga in mer intressanta och trevliga bilder. Tills dess så lägger vi ut ett litet album från förra året, men det här är ingen hemlighet längre, men intressant.

Uppe på den norra delen av Gotland så finns en fin lämning från tidigare krigsår och som har använts som skydd mot bl.a. landstigningar. Grunden lades under det s.k. Krimkriget 1853-56 då flera länders flottor samlades i Fårösund för att göra upp med Kejsardömet Ryssland, mer om Krimkriget finns på Wikipedia. Under första världskriget 1914-18 så byggdes anläggningen på bilderna nedan, med samma syfte (läs mer på tjelvar.se). Anläggningen moderniserade något inför andra världskriget 1939-45 och fungerade för försvaret långt in på 1980-talet. Idag är det en öde rest som egentligen ingen bryr sig om, det står och förfaller, men eftersom Gotland börjar bli väldigt attraktivt markmässigt så skulle det inte förvåna oss om det här snart står sommarbostäder, eller kommer Försvaret att återuppta marken nu när det ska rustas igen och orsaken till det ligger lustigt nog i att Ryssland annekterade Krim 2014 i det som kallas Krimkrisen, historien upprepas…..

 

Om timebandits.se sweden

timebandits.se har tagit det som en livsuppgift att försöka rädda minnet av platser och saker som håller på att försvinna, eller som har försvunnit. Genom att dokumentera så mycket som möjligt så vill vi dela minnena så att inte allt bara faller i en hopplös glömska.....
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s