Att ”outa” en plats

timebandits.se har hållit på med verksamheten i princip sedan slutet av 70-talet och har besökt många platser, betydligt fler platser än man hittar bilder och historier av på här på vår site.

Det som är gemensamt är att vi alltid har varit nogranna med att söka efter godkännande för tillträde av de platser där vi anser att de inte lämnats öde och vind för våg och där man kan hävda allemansrätten. Det här är av respekt för eventuella ägare och att platsen ska förbli orörd och fortsätta sitt liv in i historien utan yttre påverkan utan ägarens godtycke. Därför har vi i timebandits.se alltid haft policyn att aldrig avslöja platsens läge utan den eventuella ägarens medgivande, däremot så anges ofta platser som har publik anknytning. Vi får ovanligt ofta mail från folk som vill veta hur man hittar de här platserna, vart ligger platsen som finns beskriven men inte är platsangiven? Det lustiga är att nästan alla mail ”gömmer sig” bakom någon form av film-, foto- eller TV-produktion där det efter lite research ofta visar sig att den inte ens existerar. Hur ska vi i timebandits.se kunna veta vilket syftet är med en förfrågan, är den renhårig eller bara ett försök att outa en plats? Ska platsen verkligen användas som det man beskriver eller är det bara ett sätt att komma över information för att själv besöka platsen? Därför tog vi tidigt beslutet att alltid avvisa förfrågningar på samma sätt; att ge alla beskedet att man själv får söka upp platser, på samma sätt som vi alltid har gjort. Vi vill inte riskera att hamna i dålig dager när platser vi fått förtroendet att besöka blir allmänt tillgängliga och riskerar att bli förstörda eller att någon kanske blir skadad där. Så oavsett det som står i inkomna mail så kommer vi alltid att hålla oss till vår gemensamma policy att aldrig lämna ut platsens position, det är en regel utan undantag. Så respektera vårat beslut och respektera ägarnas önskemål om diskretion. Vill du hitta en plats som du vill besöka så får du göra som vi; research, kontakt, förfrågan och respekt, det finns massor av källor att ösa ur om man bara är nyfiken och driven, det går själv att hitta liknande platser utan att gå genvägen via oss.

/Teamet bakom timebandits.se och tb sweden.se

Om timebandits.se sweden

timebandits.se har tagit det som en livsuppgift att försöka rädda minnet av platser och saker som håller på att försvinna, eller som har försvunnit. Genom att dokumentera så mycket som möjligt så vill vi dela minnena så att inte allt bara faller i en hopplös glömska.....
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s